Vitalwelt 7 Places Tour

  • vhodné pro rodiny
  • okružní cesta
  • možnost ubytování

 Interaktivní výškový profil

Stáhnout GPS data
Vytvořit PDF

CZ: Tour-Details

výchozí místo: 4701 Bad Schallerbach
Cílové místo: 4701 Bad Schallerbach

délka trvání: 6h 3m
délka: 86,1 kilometer
Výškové metry (vzestupně): 686m
Výškové metry (sestupně): 680m

nejnižší bod: 289m
nejvyšší bod: 638m
Obtížnost: střední
Kondice: těžký, -á,-é
panoráma: skvělé panorama

povrch cesty:
štěrk, suť, Ulice, Ostatní

powered by TOURDATA

Objevte rozmanitost prázdninového regionu na zájezdu Vitalwelt 7 Orte Tour. Projíždějte na kole mírně zvlněnou krajinou, ale nenechte se zmást - krajina v okolí Haag am Hausruck a Geboltskirchen se stává hornatější a lesnatější.
Dopřejte si kulinářské speciality v mnoha hostincích a moštárnách a objevte četné výletní cíle.

Trasa Vitalwelt 7 Orte Tour začíná v turistickém informačním centru v Bad Schallerbachu. Pojedete po cyklostezce R17 Trattnachtal přes jedinečný park Botanica směrem na Schlüsselberg.

Krátce před Grieskirchenem se můžete vykoupat v rekreačním bazénu Grieskirchen, kde se poprvé osvěžíte. Při další jízdě na kole projíždíte okresním městem, které vybízí k procházce a ochutnávce zmrzliny. Jakmile necháte město za sebou, budete mít na dohled hrad Tollet.
Pokračujte podél Trattnachu přes Taufkirchen an der Trattnach a Hofkirchen an der Trattnach, za Dirisamem přejdete na cyklostezku V4 směrem na Rottenbach.

Pro první občerstvovací zastávku v Rottenbachu se určitě zastavte v restauraci Gasthaus Mauernböck. Kromě výborné domácí kuchyně zde nabízejí také regionální speciality, jako jsou například jablečné pokrmy. Součástí hostince je také nádherná stinná zahrada. Pokračujte po cyklostezce a v obci Mühllehen přejděte na cyklostezku V3 směrem na Haag am Hausruck.

Už z dálky byste měli vidět hrad Starhemberg. Proč nenavštívit malebnou renesanční zahradu a místní muzeum místní historie? Proč si neudělat krátkou zastávku v Haagu am Hausruck na nejstrmějším náměstí v Horním Rakousku a nepoznat pohostinnost v mnoha hostincích a kavárnách.

Pokud vám ještě zbyla energie a chcete něco zažít, pak se vydejte na dobrodružnou horu Luisenhöhe a objevte"Stezku smyslů", dvě panoramatické vyhlídkové věže nebo dokažte své schopnosti v lesním vysokém lanovém centru GoRuck.
Nyní přejděte na cyklostezku R23 Antiesen směrem na Geboltskirchen. Po cestě se můžete zastavit v hostinci s moštem nebo si udělat příjemnou přestávku v Gasthof-Reiterhof Pichler nebo Ledererwirt v Geboltskirchenu.

V Geboltskirchenu pokračujte po cyklostezce R17 Trattnachtal. Stoupání vás zavede přímo do lesa Hausruckwald v oblasti bývalého hnědouhelného dolu ke Giselastollen a Trattnach-Urpsrung. Určitě byste měli navštívit uhelnou stanici Scheiben , zábavně se projet na kole s vozíkem nebo se projet na dieselové lokomotivě. Malé občerstvení je zde k dispozici v Bahnhof's Imbiss. Můžete se také vydat na pěší túru po 1,2 km dlouhé zážitkové stezce Trattnach-Ursprung.

Dále pokračujte po cyklostezce R17 do Oberenternu. Určitě byste si měli udělat zajížďku do obchodu na statku Trauner's Most und Fruchsäfte. Pokud vám již vyhládlo, můžete se zastavit také v restauraci Gasthaus Groiß, kde se každý den podávají čerství pstruzi z vlastního rybníka.

Při další cestě budete míjetkoupací jezero Leithen , které je ideálním místem pro rychlé koupání. Máte chuť na kulinářskou odbočku? Pak vám doporučujeme vesnici Marschalling: v restauraci Weingenuss Zöbl můžete ochutnat vína, oleje a octy a ve včelíně Zöbl na vás čeká lesní a smetanový med, medové víno a likéry.

Držte se cyklostezky R17 a ve Weibernu odbočte na cyklostezku V4 směrem na Meggenhofen. Přímo v Meggenhofenu přejděte zpět na cyklostezku V6 směrem na Gallspach.

Pokud chcete vy nebo vaše elektrokolo dobít baterii, pak je Gallspach tím pravým místem pro vás. V centru obce u obecního úřadu se nachází cyklistické odpočívadlo: zde si můžete doplnit vodu do lahví, dobít baterii elektrokola nebo si krátce odpočinout u laviček. Proč přestávku nevyužít k návštěvě nedalekého přírodního zážitkového parku?

Vyjeďte z obce po cyklostezce V5 směrem na Pichl bei Wels. V Uttendorfu pokračujte po cyklostezce V1 Innbachtal do Hillingu. Zde nyní pokračujte po cyklostezce Trattnachtal R17 směrem na Wallern. Cyklostezka vede přímo po naučné stezce Trattnachtal zpět směrem na Bad Schallerbach.

Ideálním zakončením této túry je horská saunová vesnička "AusZeit " v EurothermenResort Bad Schallerbach. Díky více než 40 saunám a relaxačním zážitkům zde můžete zregenerovat své svaly a odpočinout si.

Půjčovna elektrokol v turistickém informačním centru Bad Schallerbach od dubna do října.

V turistických informačních centrech v Bad Schallerbachu a Gallspachu je zdarma k dispozici cyklistická mapa.

výchozí bod: Tourist-Info Bad Schallerbach Promenade 2, 4701 Bad Schallerbach
cílový bod: Tourist-Info Bad Schallerbach Promenade 2, 4701 Bad Schallerbach

další informace:
  • okružní cesta
  • možnost ubytování
  • možnost zajistit stravu

Půjčovna elektrokol

Půjčovna elektrokol na Tourist-Info Bad Schallerbach:
duben - říjen
pondělí - pátek: 08:00 - 17:00
sobota: 09:00 - 12:00
.

Parkování
  • parkovací místa: 999
  • parkovací místa pro tělesně postižené: 5
  • Parkoviště pro autobusy: 2
parkovací poplatky

zdarma

Dobíjecí stanice
  • Nabíjecí stanice pro elektromobily (bezplatná)
  • Nabíjecí stanice pro kola (bezplatná)
Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku
  • Vhodné pro skupiny
  • Vhodné pro seniory
  • Vhodné pro jednotlivce
  • Vhodné s přáteli
  • Vhodné ve dvou
Výhodné roční období
  • jaro
  • léto
  • podzim

O informace požádejte na výše uvedeném kontaktu.


Vitalwelt 7 Places Tour
Tourismusverband Urlaubsregion Vitalwelt Bad Schallerbach
Promenade 2
4701 Bad Schallerbach

telefon +43 7249 42071 - 0
E-Mail info@vitalwelt.at
web www.vitalwelt.at
https://www.vitalwelt.at

Mluvíme následujícími jazyky

německý

 Interaktivní výškový profil

Stáhnout GPS data
Vytvořit PDF

CZ: Tour-Details

výchozí místo: 4701 Bad Schallerbach
Cílové místo: 4701 Bad Schallerbach

délka trvání: 6h 3m
délka: 86,1 kilometer
Výškové metry (vzestupně): 686m
Výškové metry (sestupně): 680m

nejnižší bod: 289m
nejvyšší bod: 638m
Obtížnost: střední
Kondice: těžký, -á,-é
panoráma: skvělé panorama

povrch cesty:
štěrk, suť, Ulice, Ostatní

powered by TOURDATA