Grieskirchen

Grieskirchen, Oberösterreich, Österreich
Okresní město se zvláštním kouzlem! „Návštěvník se setká se srdečným Grieskirchenem“ – tak zní motto okresního města s 5 000 obyvateli, které v roce 2013 oslaví řadou akcí "400 let od povýšení na město". Grieskirchen ležící v severní části regionu Hausruckviertel není jen v centru hornorakouského Kernlandu, ale i krásným místem k žití.

Zatímco ekonomický rozměr Grieskirchenu určují úspěšné firmy a podniky, které navázaly na staré tradice a jsou nyní úspěšné i v celosvětovém měřítku, rozvíjí se i centrum města. Okresní město získalo novou, přívětivou tvář i díky zklidnění dopravy. Město se vyznačuje atraktivním komplexem starobylých ulic, nových náměstí a barevných fasád. Různé uklidňující prvky a více zeleně v centru města vytvářejí útulnou a příjemnou atmosféru i pro rodiny s dětmi. Velkoryse pojaté klidové zóny zvou k zastavení a povídání.

Radost z nakupování a dobrého jídla

Vývěsním štítem Grieskirchenu je bezpochyby gastronomie. Rozmanitá nabídka sahá od útulných kaváren a bister přes klasické hostince a mezinárodní restaurace až ke špičkovým restauracím pro gurmány. Takto posíleni můžete vyrazit na nákupy. Pokud milujete nakupování a procházky městem, jste v Grieskirchenu správně. Množství dobře zásobených obchodů potěší každého a je zárukou, že tady každý najde, co hledá.

Budovu „Zentrum 2010“ určitě nepřehlédnete. Architektonicky působivá a oceněné budova, ve které se nachází městská knihovna, se vznáší nad nábřežím až doprostřed řeky Trattnach.
Nenechte si ujít ani nově zrekonstruovaný zámek Parz s velkolepou renesanční zahradou, která zve k poklidné procházce. Milovníkům umění doporučujeme přilehlý vodní zámek. V galerii zámku Parz lze po celý rok vidět výstavy renomovaných umělců.

kontakt & servis


Grieskirchen
Stadtgemeindeamt Grieskirchen
Stadtplatz 9
4710 Grieskirchen

telefon +43 43 62255
fax +43 7248 62255 - 39
E-Mail rathaus@grieskirchen.at
web www.grieskirchen.at
https://www.grieskirchen.at

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA