Geboltskirchen

Geboltskirchen, Oberösterreich, Österreich
Místo pro dovolenou v každé roční době! Geboltskirchen, jako bývalá hraniční obec s Bavorskem, žil díky objeveným zásobám hnědého uhlí až do roku 1964 zcela ve znamení hornictví. Dnes se prezentuje jako moderní obec vitálního světa s mnoha turistickými atrakcemi.

Obec s 1 400 obyvateli je pro návštěvníky atraktivní mimo jiné i díky umístění uprostřed zeleně. Poloha Geboltskirchenu v nadmořské výšce 555 m je klidná, a přesto centrální a dobře dostupná. Dalším „faktorem příjemného pocitu návštěvníka“ je vřelá a přátelská povaha místních obyvatel, díky které se z „cizích“ stanou rychle „přátelé“. Obec je tedy nejen ideálním výchozím bodem pro četné výlety do blízkého okolí, ale i místem pro zábavnou rodinnou dovolenou.

Poklidný cestovní ruch, odpočinek na míru

Dovolená v Geboltskirechenu nemá s masovým turistickým ruchem nic společného, je individuálním zážitkem: zatímco si milovníci turistiky přijdou na své v kopcích Hausrucku, mohou fitness nadšenci využít první Nordic.Fitness.Park v Horním Rakousku, cyklotrasy v regionu nebo místní tenisové kurty, halu pro metanou, jezdecké centrum a rekreační jezero. A dokonce i v chladném období může Geboltskirchen bodovat výlety se sněžnicemi a upravenou běžkařskou stopou.
Pokud hledáte spíše klid, doporučujeme relaxaci v termální vodě, kterou nabízejí zdejší ubytovací zařízení. Příjemným zakončením dne může být pro všechny hosty posezení v místních moštárnách a útulných hostincích.

Za zhlédnutí určitě stojí uhelné nádraží Scheiben, včetně drezínových kol, havířského vlaku a horských duchů. Nesmíme zapomenout ani na hornorakouskou školu stavby betlémů s nádhernými exponáty nebo na pramen řeky Trattnach. A ten, kdo miluje lidové umění, má spoustu příležitostí setkat se při různých oslavách s hudebními spolky, tanečními skupinami a jinými sdruženími.
Komu tato nabídka nestačí, můžete si v blízkém okolí zahrát golf, vyzkoušet letní sáňkařskou dráhu, prokázat svou odvahu v lesním lanovém parku nebo si užít termální lázně v obci Bad Schallerbach, vzdálené odsud asi 29km.

  • 1.400obyvatel

  • 17 km²plocha

  • 555 m nadmořská výška

  • 48.15, 13.63GPS souřadnice

Dálnice:
Po dálnici A8 ve směru z Passau, exit Haag am Hausruck --> asi 10 km do Geboltskirchenu
Po dálnici A8 ve směru z Lince, exit Haag am Hausruck --> asi 10 km do Geboltskirchenu

Silnice 1. třídy:
Ve směru z Ried im Innkreis nebo Grieskirchen po B 141

Vlak:
Vystoupit na nádraží Haag am Hausruck --> asi 4 km do Geboltskirchenu

Letadlo:
Linz, Salzburg

Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku

kontakt & servis


Geboltskirchen
Gemeindeamt Geboltskirchen
Feld 10
4682 Geboltskirchen

telefon +43 43 3513
fax +43 7732 3513 - 14
E-Mail office@geboltskirchen.at
web www.geboltskirchen.at
http://www.geboltskirchen.at

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA