wALLErn ACTIVE Park

Wallern an der Trattnach, Oberösterreich, Österreich
  • vhodné za každého počasí

Kolem naučné stezky Trattnachtal byl vybudován aktivní park Wallern. Malí i velcí si mohou na 14 stanovištích trénovat koordinaci a motoriku.

Zůstat v pohybu je stejně důležité pro všechny, kterým záleží na jejich zdraví. Od školáků přes fitness a sportovní nadšence až po profesionální sportovce.
Čtrnáct stanic parku pohybových dovedností je navrženo tak, aby je mohla využívat jakákoli skupina bez ohledu na věk. Jediný rozdíl mezi amatéry a profesionály je v počtu opakování, rychlosti a obratnosti. Právě na tyto body je zaměřen komplexní trénink. Kromě zábavy a potěšení nabízejí stanice skutečný, produktivní speciální trénink.

Stanice:

1. krok za krokem
2. proprio-cloud
3. balanční kurz
4. rytmická dráha
5. protahovací čtverec
6. dvojitá přesnost
7. mozkový jogging
8. lov na cíl
9. posilování/kalistenika
10. domeček pro vodní lyže
11. horolezecký kurz
12. balanční místa
13. stojící lanová houpačka
14. tunel agility

Při vývoji konceptu Motorik-Fun hrála zásadní roli teorie tréninku a pohybu. Základem tohoto uceleného a moderního pohybového konceptu - a každého do něj zabudovaného stanoviště - je sportovní věda. Obsah a funkce zařízení jsou přizpůsobeny různým, předem definovaným cílovým skupinám a zasazeny do okolní přírody. Prostřednictvím této interakce jsou uživatelé tohoto "cvičiště" hravou formou motivováni ke cvičení obecně a zejména ke zlepšení svých pohybových schopností. Motivací k tomu je zvědavost, kterou vyvolává pohled na neotřelá, kreativně navržená stanoviště. Touha vyzkoušet něco nového způsobuje, že i lidé, kteří jinak nemají ke cvičení příliš blízko, v sobě objeví chuť se znovu hýbat. Ale i lidé, kteří již sportují, mohou díky rozmanitosti nabízených cvičení zažít nové, dodatečné tréninkové podněty ke svému obvyklému sportovnímu programu.

Abychom všem uživatelům poskytli různé a individuálně vhodné úkoly, jsou příslušné úkoly a další možnosti variací (lehčí a těžší verze) vysvětleny na dodatečně namontovaných informačních tabulích stanic. Tyto tabule popisují také tréninkový efekt a upozorňují na zvláštní bezpečnostní aspekty.

Individuálně koncipovaný projekt ve Wallernu se 14 stanicemi a více než 50 jednotlivými kusy vybavení tak představuje ucelenou nabídku cvičení a pokrývá všechny oblasti pohybových dovedností (koordinace, síla, rychlost, vytrvalost a pohyblivost) v zábavné rozmanitosti. Celý areál je rozdělen do několika sekcí. Ty se vyznačují diferencovanými ohnisky pro zlepšování pohybových dovedností a jsou také přizpůsobeny schopnostem různých cílových skupin.

Jednotlivé sekce jsou podrobně popsány takto

1. Nízkoprahový přístup pro všechny ve východní části parku wALLErn AKTIV:
Cílovými skupinami jsou rodiny, školy a kluby, mladí lidé a senioři - tato oblast je ideálním vstupním bodem pro celou rodinu (3 generace), patří sem i osoby s postižením.

- Dvojí přesnost
- Stretch-Square
- Mozkový jogging
- Cílené rybaření
- Krok za krokem
- Proprio-cloud

2. sportovní centrum:
Cílovou skupinou jsou lidé, kteří rádi přijímají sportovní výzvy hravou formou - sami nebo ve skupině. Kromě motorického rozvoje je zaručena spousta zábavy.

- Balanční kurz
- Rytmická dráha
- Posilování/kalistenika
- Domeček pro vodní lyže
- Lezecká dráha

3. hravý vstup v severozápadní části wALLErn AKTIV parku:
Jako zakončení po již splněných pohybových úkolech nebo jako vstup z této strany jsou tato stanoviště opět vhodná zejména pro děti, mládež a rodiny, protože "zabudovanou" pohybovou zábavu lze zažít i ve skupině.

- Balanční místa
- Stojící lanová houpačka
- Tunel obratnosti

Od východu do západu slunce.

  • otevřeno denně
  • vstup volny

Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku
  • dětské hřiště (venkovní)
  • Vhodné za každého počasí
  • Vhodné pro školní třídy
  • Vhodné s dítětem
sezóna
  • jaro
  • léto
  • podzim
  • zima

O informace požádejte na výše uvedeném kontaktu.

kontakt & servis


wALLErn ACTIVE Park
Fellehnerweg
4702 Wallern an der Trattnach

telefon +43 7249 48126
E-Mail gemeinde@wallern.ooe.gv.at
web www.wallern.ooe.gv.at
http://www.wallern.ooe.gv.at

kontaktní osoba

wALLErn AKTIV Park
Fellehnerweg
4702 Wallern an der Trattnach

telefon +43 7249 48126
E-Mail gemeinde@wallern.ooe.gv.at
web www.wallern.ooe.gv.at

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA