Wallern an der Trattnach

Wallern an der Trattnach, Oberösterreich, Österreich
Šarmantní místo k bydlení a kulturnímu vyžití! Městečko Wallern se v posledních letech stalo velmi oblíbenou obytnou oblastí v údolí Trattnachtal, aniž ztratilo kouzlo venkovské kulturní krajiny. V 18 místních částech žije zhruba 3 100 obyvatel v 1 200 domácnostech.

Představu o rozmanitosti přírody v údolí Trattnachtal si můžete udělat cestou po zdejší naučné stezce s 22 informačními tabulemi o flóře a fauně kolem řeky Trattnach. Stezka je trvale osvětlena.
Pro milovníky joggingu a walkingu byly na území obce Wallern zbudovány čtyři trasy. Mapy s profily tras jsou k dispozici na obecním úřadu. Kdo má zájem o jiný druh zdravého pohybu, může se udržovat v kondici tenisem nebo hrát metanou v hale. Nabídku volnočasových aktivit doplňuje westernová jízda na koni v moderní jízdárně zdejšího jezdeckého spolku nebo vyjížďky kočárem. Pro fotbalové nadšence je k dispozici osvětlené hřiště s umělým trávníkem. Zde se také koná rakouské mistrovství v lukostřelbě.

Pamětihodnosti ve Wallernu

V letech 1981/82 byl znovu vystavěn katolický kostel, zasvěcený sv. Floriánovi. Věž z roku 1885 zůstala zachována a byla rozhodující pro architektonické ztvárnění nového kostela. Od roku 1782 zde existuje i evangelická obec, se kterou se žije v dobrém ekumenickém svazku. Evangelický kostel a evangelické obecní centrum byly nedávno zrenovovány a jsou východiskem tematické cesty „Reformace - na cestě“.
Přehled o lidové kultuře a historii Wallernu a blízkého okolí nabízí vlastivědné muzeum. Prohlídky s průvodcem jsou možné po předchozí domluvě.

Nové společenské centrum „akZent“, které se nachází hned vedle hostince Schaic, nabízí možnosti pořádání svateb, koncertů, seminářů atd.

  • 2.900obyvatel

  • 15 km²plocha

  • 298 m nadmořská výška

  • 48.23, 13.95GPS souřadnice

Dálnice:
Po dálnici A8 ze směru Passau, exit Pichl --> dál po silnici 1. třídy B134 až do obce Wallern
Po dálnici A8 ze směru Linec, exit Pichl --> dál po silnici 1. třídy B134 až do obce Wallern

Vlak:
Žel. stanice Bad Schallerbach-Wallern je vzdálená od obce 2 km

Letadlo:
Linz/Hörsching

Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku

kontakt & servis


Wallern an der Trattnach
Marktgemeindeamt Wallern
Marktplatz 1
4702 Wallern an der Trattnach

telefon +43 43 481260
fax +43 7249 48126 - 20
E-Mail gemeinde@wallern.ooe.gv.at
web www.wallern.at
https://www.wallern.at

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA