Haag am Hausruck

Haag am Hausruck, Oberösterreich, Österreich
„Místo volného času a kultury" Haag am Hausruck nabízí svým obyvatelům a návštěvníkům velké množství možností trávení volného času. Ať už sportovní, kulturní události nebo sladké nicnedělání a vychutnávání – v Haagu nad Hausruckem si najdete činnost podle Vašeho gusta.

Hlavní atrakci zajisté představuje Zážitková hora Luisenhöhe: Podle plánu by tu od léta 2015 měla začít fungovat zážitková horská dráha jako náhrada za starý sedačkový vlek. Dolů se potom dostanete sjezdem po zrenovované letní bobové dráze, která - ať už jste divocí nebo klidní, mladí nebo staří – zaručuje báječnou zábavu pro celou rodinu. Dále na Vás čeká Stezka smyslů se svými 30stanovišti. Tato výjimečná tematická stezka nabízí možnost vědomě prozkoumat jisté jevy přírody, její prvky a zákony.
Na konci stezky si můžete vychutnat úžasný výhled do okolí z 32 m vysoké panoramatické vyhlídkové věže, dolnorakouský Ötscher až po Salcburský Untersberg, od čtvrti Innviertel až po hornorakouská centrální prostor - vše jako na dlani. Komu to ještě nestačí, ten se může vyřádit v lesním lanovém parku Waldhochseil-Park „goruck“.

Samá akce a nadšení pro kulturu

Vedle hory Luisenhöhe nabízí Haag mnohé další sportovní možnosti a způsoby trávení volného času. Golf na jednom z nejkrásnějších míst Rakouska, tenis ve sportovním parku Atlantis, klid a pikantní vzduch hasruckého lesa při turistice nebo nádherná krajina s nepříliš frekventovanými silnicemi na kole, pro to vše se můžete rozhodnout. Dokonce i v chladném ročním období si při bruslení, metané, sáňkování, lyžování nebo běhu na lyžích určitě přijdete na své.

Pro příznivce kultury můžeme doporučit nové haagské Muzeum domoviny (Heimatmuseum), které funguje v malebném zámečku Starhemberg. Vystaveny jsou zde exponáty z dob původní těžby hnědého uhlí, z venkovského života s pracovními nástroji našich předků stejně jako ochutnávka místního řemesla a jeho cechů. Dokonce i o čase válek sedláků a o Napoleonovi se zde mnohé dozvíte. Otevřeno od 1. května do 26. října, skupinové prohlídky po předchozím ohlášení (Telefon 07732/3762).

  • 2.100obyvatel

  • 17 km²plocha

  • 505 m nadmořská výška

  • 48.18, 13.64GPS souřadnice

Dálnice:
Po dálnici A8, pokud jedete z Pasova, sjezd Haag am Hausruck
Po dálnici A8, pokud jedete z Lince, sjezd Haag am Hausruck

Státní silnice:
Ze směru Ried im Innkreis nebo Grieskirchen po B 141

Vlak:
Západní dráha (Westbahn) až do Lambachu, dále regionálním vlakem "Haager Lies" do Haag

Let:
Letiště Linec/Hörsching: cca. 45 minut
Letiště Salcburk: cca. 60 minut

Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku

kontakt & servis


Haag am Hausruck
Marktgemeindeamt Haag am Hausruck
Marktplatz 23
4680 Haag am Hausruck

telefon +43 43 2255
fax +43 7732 2255 - 20
E-Mail marktgemeinde@haag-hausruck.ooe.gv.at
web www.haag-hausruck.at
https://www.haag-hausruck.at

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA