Gallspach

Gallspach, Oberösterreich, Österreich
Odpočinek ve vzdušných lázních! Gallspach ležící v zeleném srdci Horního Rakouska je už léta zavedeným rekreačním a lázeňským střediskem.
Nachází se v kraji opěvovaném lidovými básníky, který se vyznačuje přirozenou krajinou, ideální pro pěší turistiku uprostřed vitálního světa. Na krátkých vycházkách i dlouhých túrách po více než 40 km značených turistických cest vás očekávají příjemné hostince s možností posezení a občerstvení. Krajinu mezi Dunajem a regionem Salzkammergut můžete poznat i na kole po nových cyklostezkách.

Po celý rok se nabízí rozmanitý kulturní program. Kromě láskyplně pěstovaného lázeňského parku vás zve přírodní park s ptačí voliérou a biotopickým rybníkem k odpočinku v létě a k lední metané v zimě. K nejkrásnějším vzpomínkám na dovolenou často patří také romantická projížďka kočárem. Žhavým typem pro aktivní trávení volného času je perfektně udržovaný tenisový areál nebo atraktivní přírodní koupaliště se skokanským můstkem, pískovým a vodním hřištěm, divoká voda, lanová džungle a dvě hřiště na plážový volejbal, hřiště pro míčové hry a lezecká stěna.

Vynikající architektura

Zdravotní zařízení Zeileis s unikátní vysokofrekvenční terapií je k dispozici jako středisko pro fyzikální terapii a rehabilitaci. V současné době nabízí ústav všechny formy fyzikální medicíny: prevence a léčba pozitivní energií elektřiny, tepla, vody a pohybu.

Starobylé a moderní prvky charakterizují římskokatolický farní kostel v Gallspachu, který byl v roce 2005 nově vysvěcen. Týmu architektů se skvěle podařilo spojit nový moderní kostel se starým kostelem včetně jeho věže do kruhové stavby ve svahu, za kterou získal cenu za architekturu. Obzvlášť zajímavá je krytá křížová cesta vedoucí kolem kostela, kterou vytvořil místní umělec Erwin Burgstaller, a pomníky zdejších šlechtických rodů Geymannů a Hohenecků.

  • 2.700obyvatel

  • 6 km²plocha

  • 365 m nadmořská výška

  • 48.21, 13.81GPS souřadnice

Dálnice:
Po dálnici A8 ve směru z Passau, exit Meggenhofen/Gallspach
Po dálnici A8 ve směru z Lince, exit Meggenhofen/Gallspach

Silnice 1. třídy:
Po B 135 směr Grieskirchen

Vlak:
Zastávky k vystoupení: Wels nebo Grieskirchen, pak autobusem do obce Gallspach

Letadlo:
Letiště Linz, Salzburg, München

Příjezd veřejnou hromadnou dopravou
Plánovač tras pro individuální turistiku

kontakt & servis


Gallspach
Marktgemeindeamt Gallspach
Hauptplatz 8-9
4713 Gallspach

telefon +43 43 62355
fax +43 7248 62355 - 19
E-Mail gemeinde@gallspach.at
web www.gallspach.at
https://www.gallspach.at

Navštivte nás také na

navštiv naši fanouškovskou stránku na Facebooku Navštivte naši stránku na Wikipedii

Mluvíme následujícími jazyky

německý

powered by TOURDATA