Bad Schallerbach

Bad Schallerbach, Oberösterreich, Österreich
BAD SCHALLERBACH
„Lázně a termální lázně číslo 1“
Bad Schallerbach je jako sídlo jednoho z významnějších ozdravných středisek už léta známý i za hranicemi země. Za svojí pověst vděčí obce sirným lázním otevřeným v roce 1918, jejichž vysoce účinná voda ročně přináší odreagování pro tělo i ducha tisícům lidí.

V posledních letech investovala obec čítající 3700 obyvatel velkou částku do své infrastruktury a změnila se tak v moderní rekreační lázně. Za rok zde hosté stráví 450.000 nocí a tím se z Bad Schallerbachu stala druhá nejnavštěvovanější obec v Horním Rakousku.
Důležitý impuls přitom vydává centrum Světa vitality – lázně EurothermenResort Bad Schallerbach jako jedna z nejznámějších adres pro wellness a zdraví.

Obec pro malé i velké

Vedle nejatraktivnějšího vodního zážitkového aquaparku v Rakousku, „Aquapulca – Světa pirátů“ nových lázní Cabrio-Therme „Tropicana“ nabízí Bad Schallerbach ještě mnohem víc pro relaxační, napínavou dovolenou plnou zážitků.
O zábavu se celý rok starají přednášky, koncerty a kabaretisté. V neposlední řadě se na hornorakouské kulturní scéně ustálilo Mezinárodní hudební léto (Internationale Musiksommer), které trvá od dubna do prosince, a představuje zlatý hřeb kulturního života v regionu.

22 hektarů velká botanická zahrada (Botanica-Park), která byla dějištěm Zemské zahradní výstavy (Landesgartenschau) v roce 2009, vyzývá ke klidu a odpočinku, ale také k zábavě a akci. A kdo má rád sport – využije sedm běžeckých a Nordic Walking-stezek pohybové arény (Bewegungsarena), které vedou k nejkrásnějším místům v Bad Schallerbachu, zatímco široce rozvětvená síť turistických stezek a cyklostezek představuje zve k průzkumným túrám světem vitality.
Dále se můžete rozhodnou pro zábavu v útulných moštárnách, kavárnách, restauracích a tančírnách.

kontakt & servis


Bad Schallerbach
Marktgemeindeamt Bad Schallerbach
Rathausplatz 1
4701 Bad Schallerbach

telefon +43 43 48555
fax +43 7249 48555 - 22
E-Mail gemeinde@bad-schallerbach.at
web www.bad-schallerbach.at
https://www.bad-schallerbach.at

Mluvíme následujícími jazyky

německý
anglicky

powered by TOURDATA